Πώς να πείς μια ιστορία

Βιβλίο απο την Αγγελική Κοσμοπούλου

Πώς να πείς μια ιστορία

Όλοι λέμε ιστορίες, ακόμα κι αν δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αφηγητές. Μας συντροφεύουν στο προσκέφαλο της παιδικής μας ηλικίας, στις διηγήσεις των μεγάλων, στις παρέες των φίλων και στον χώρο της δουλειάς. Μας βοηθούν να εκφραστούμε, να συνδεθούμε με τους άλλους, να κατανοήσουμε το παρελθόν και να φανταστούμε το μέλλον. Μας ενώνουν με όσους αγαπούν τις ίδιες ιστορίες και μας κινητοποιούν να δράσουμε για κοινούς σκοπούς. Μας διδάσκουν, μας διασκεδάζουν και μας συγκινούν.

Όμως, δεν είναι όλες οι ιστορίες ίδιες. Σε μια εποχή που η ανάγκη να ξεχωρίσουμε και να προβάλλουμε τη μοναδικότητά μας αποτελεί καίριο ζητούμενο, η γνώση και η στρατηγική αξιοποίηση των τεχνικών της αφήγησης αναδεικνύεται σε απαραίτητη δεξιότητα. 

Ποιες ιστορίες χρειαζόμαστε για να παρουσιάσουμε συναρπαστικά τη διαδρομή και το έργο μας; Πώς μιλάμε για επιτυχίες και αποτυχίες; Πώς παρουσιάζουμε μια επιχειρηματική ιδέα χωρίς την πλήξη του powerpoint;

Πώς μπορούμε να διανθίσουμε τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες μας, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού; 

Το «Πώς να πεις μια Ιστορία» κάνει το storytelling προσιτό σε όλους. Μας μαθαίνει να επιλέγουμε και να μοιραζόμαστε τις κατάλληλες ιστορίες για να πετύχουμε τους στόχους μας στις επιχειρήσεις, στην έρευνα, στην κοινωνία των πολιτών και στη δημόσια σφαίρα. 

Κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη

Πώς να πείς μια ιστορία