Ποιοι Είμαστε

Το Storymentor-Ιστορίες που Αλλάζουν τον Κόσμο είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που αξιοποιεί τις ιστορίες ως μέσο επικοινωνίας, ευαισθητοποίησης και αλλαγής. Συνδυάζοντας τεχνικές του θεάτρου, της αφήγησης και της ρητορικής, εκπαιδεύει επιχειρήσεις, οργανισμούς και ομάδες να χρησιμοποιούν στρατηγικά τον λόγο για να πετύχουν τους στόχους τους, να επικοινωνήσουν αυθεντικά με το κοινό τους και να προωθήσουν αποτελεσματικά τις ιδέες και τα προϊόντα τους.

Επίσης, με όχημα τις ιστορίες σχεδιάζει προγράμματα που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν το ευρύ κοινό για ζητήματα που συχνά αποσιωπώνται στον δημόσιο διάλογο, όπως η «γυάλινη οροφή» των επαγγελματιών γυναικών, το τραύμα που αφήνει ο καρκίνος του προστάτη, αλλά και η διαχείριση της αποτυχίας.

Mentors

Αγγελική Κοσμοπούλου

Η Αγγελική είναι σύμβουλος επικοινωνίας, με εξειδίκευση στο λεκτικό περιεχόμενο και το storytelling. Σπούδασε αρχαιολογία στις ΗΠΑ και επικοινωνία στην Αγγλία. Δίδαξε στο πανεπιστήμιο κι εργάστηκε στον χώρο του πολιτισμού και στην επικοινωνία, βοηθώντας επιχειρήσεις, φορείς, πολιτικούς και εκπροσώπους της τέχνης και των επιστημών να δώσουν φωνή στις ιδέες τους. Σήμερα εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος στον χώρο των κοινωφελών ιδρυμάτων και διδάσκει storytelling. Γράφει και δημοσιεύει ιστορίες από το 2006. Το βιβλίο της «Πώς να Πεις Μια Ιστορία» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Ο Κωστής είναι καθηγητής της αγωγής της φωνής. Σπούδασε στις ΗΠΑ (Kristin Linklater, Lessac Institute) και στη Μεγάλη Βρετανία (Patsy Rodenburg, Royal National Theatre). Δίδαξε σε δραματικές σχολές, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο American College of Greece και σε πολλά σεμινάρια. Σήμερα είναι Υπεύθυνος της Σχολής Λόγου του Ωδείου Αθηνών και διδάσκει ηθοποιούς, πολιτικούς, στελέχη επιχειρήσεων και ακαδημαϊκούς πώς να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το λόγο και το σώμα τους.

Κωστής Σφυρικίδης